Stijlen

Stijlen

Mijn werken zijn te verdelen in 3 stijlen: abstract, figuratief en watercolor.

De abstracte en watercolor werken ontstaan intuïtief en kenmerken zich door extremen in kleur, dynamiek en diepte.

In mijn figuratieve werken staat vooral de vrouw in het middelpunt, o.a. vanwege haar sensuele kracht en het universeel mooie lijnenspel van elk vrouwenlichaam. Ook hier kleur en beweging in overvloed.

Tenslotte: ik hou van diverse kunstvormen waaronder pop-art, street-art en graffiti. In diverse werken is mijn interpretatie van deze inspiratiebronnen zichtbaar.

 

Abstract

Dit zijn mijn doeken, die intuïtief gelaagd zijn met mijn persoonlijke verhalen. Intense kleuren die het doek een vulkanische emotie geven. Spannende contrasten zorgen zowel voor beweging als visuele rustpunten.
De vele kleuren vermaken zich uitstekend in een weids landschap van uiteenlopende texturen, hier eens grof en daar weer fijnmazig. Ontelbare details eisen meteen aandacht van het oog, andere details vragen juist om focus en aandacht om in alle rust ontdekt te worden. Bladgoud knipoogt je vanuit de verte verleidelijk tegemoet…

Waar te beginnen? Er is geen horizon om je te oriënteren, nergens een visueel startpunt te herkennen.
Geef je ogen daarom de vrijheid en volg de vele ontdekkingsreizen die het doek je biedt. Laat het verhaal ontstaan. Als een doek prikkelt en het je aanzet om jouw eigen of mijn verhaal erin te lezen, als het je een mooi gevoel geeft en je kunt niet verklaren waarom… dan is de missie van dat doek geslaagd.

Figuratief

De doeken in deze serie gaan over mijn beleving van vrouwelijke sensualiteit. Hierbij laat ik mij vooral inspireren door mijn eigen sensualiteit en figureer ik zelf soms als model voor het schilderij.
Ik ben passioneel, expressief en voel me krachtig als vrouw. Dat is wie ik ben, of ik nu schilder of niet.

Ook deze doeken vallen op door sprekende en contrasterende kleuren. Een krachtig lijnenspel houdt de diverse kleuren op hun plaats. Het accentueert de contouren van het lichaam en kadert het model in het gehele beeld.

Het doek onthult een intiem moment, kleurrijk stilgezet in de tijd, klaar om telkens opnieuw beleefd te kunnen worden.