Ik ben

Ik ben

Ik ben geboren en opgegroeid in Nijmegen. Al op jonge leeftijd tekende ik heel graag. Een opleiding aan de Kunstacademie leek logisch maar ik besloot om eerst in de modewereld mijn weg te vinden. Later heb ik diverse opleidingen gevolgd en met plezier gewerkt in de wereld van persoonlijke kleur, stijl en imago. En toch… de  passie voor het tekenen en het schilderen bleef met haar vinger op mijn schouder tikken.

Scroll en lees verder …

 

 

“Het kind in mij geeft me alle ruimte het schilderij als vanzelf te laten ontstaan.”

… ik ben

Toen een bevriend kunstenaar me aanmoedigde om het penseel alsnog op te pakken, kreeg ik snel de bevestiging: ik ben schilder. Sinds 2009 ben ik met verschillende technieken aan de slag gegaan en heb ik van alles geprobeerd. Ik leer elke dag bij en kom zo op verschillende stijlen uit. Heerlijk vind ik dat, te spelen met de diversiteit en het grenzeloze gedrag van verf, potloden, krijt en inkt. Het geeft me veel energie en voldoening om op die manier mijn verhaal aan een doek toe te vertrouwen.

Dit alles staat voor wie ik nu ben als mens en daarmee ook als schilder.

 

Kleur

Kenmerkend voor al mijn werken is het gebruik van explosieve en felle kleuren, spannende contrasten en interessante texturen. Ik geniet intens wanneer al deze kleuren zichtbaar plezier beleven aan elkaars nabijheid. Het weerspiegelt mijn positiviteit en nieuwsgierigheid.

“Alles wat ik aan het doek toevertrouw, staat voor wie ik ben.”

Inspiratie

Ik vind het inspirerend om de werken van schilders, beeldend kunstenaars en architecten te bestuderen. Kunstuitingen als pop-art, street-art of graffiti vind ik ook interessant, net zoals fotografie of kalligrafie. Als het gaat om vormen en lijnen kijk ik graag naar zowel de organische vormen uit de natuur, de abstracte vormen uit de architectuur als naar het sensuele lijnenspel van een vrouwenlichaam. Ook de kleurensamenstellingen uit de natuur vind ik fascinerend.

Ik ben dankbaar dat ik gebruik mag maken van al deze inspiratiebronnen.

“Een schilderij zonder verhaal is als een boek zonder woorden.”

Passie

Ik besteed mijn tijd ook heel graag aan zingen en lezen. Op jonge leeftijd heb ik klassieke muziek leren waarderen tijdens mijn balletdansen, allemaal bijzondere ervaringen die ik nog steeds waardeer. Later ben ik gaan zingen, neem regelmatig zanglessen en verzorg shows met de coverband Catch22 en het damestrio Swing a Dilla.

Maar… schilderen is en blijft mijn grootste passie !